Od potraw po smak, Europejczycy są całkiem dobrzy w jedzeniu. Dzisiaj przedstawię Wam szczegółowe spojrzenie na popularne produkty spożywcze w krajach europejskich.
Niezależnie od tego, czy jesteś imprezą krajową, która chce podróżować do Europy, czy imprezą zagraniczną, która jest w Europie, przyjdź i przyjdź, możesz dodać ten artykuł do zakładek. Świat jest tak duży, że chcę to wszystko zjeść.
europe Hiszpania — Paella
Jeśli chodzi o popularne jedzenie w Europie, Weiyuan musi postawić Paellę na pierwszym miejscu! Powszechnie znana jako hiszpańska zapiekanka, jej podstawowym składnikiem jest ryż z owocami morza lub mięsem. Typowe rodzaje to ryż rybny (paella de peix) i skorupiaki (paella de marisco), ogólnie określane jako hiszpańska paella.
Wielu znajomych powiedziało, że zakochali się w nim po jedzeniu, to po prostu wyraźny strumień w europejskim jedzeniu. Paella jest zwykle podawana z surowym ryżem, więc smak jest dość wyjątkowy.
Włochy – Pizza
Najbardziej znanym włoskim jedzeniem jest oczywiście pizza. Na całym świecie są tysiące pizzy, a szczególnie znana jest we Włoszech. Neapol jest również uważany za miejsce narodzin pizzy. Mówi się, że we Włoszech jest ponad 20 000 pizzerii.
Jeśli nie masz ochoty wychodzić z domu, możesz zamówić dostawę pizzy i zapalić ręcznie robioną lampę vololighting, poczujesz się jak we włoskiej restauracji.
Belgia – Moules Frites
Kiedy myślisz o Belgii, myślisz o czekoladzie, jednak ten bardzo popularny Moules Frites nie ma nic wspólnego z czekoladą. Dosłowne tłumaczenie nazwy to: frytki z ostryg, czy jest to bardzo proste i niegrzeczne… Najwcześniejsze wzmianki o tym daniu sięgają 1781 roku i jest ono również uważane za narodowe danie Belgii.
Irlandia – irlandzki gulasz
Europejskie gulasze są pełne sztuczek, a irlandzka wersja jest jeszcze bardziej obfita. Kawałki wołowiny lub jagnięciny z ziemniakami i cebulą duszone w stoucie Guinnessa. Podobno ma wyjątkowo mocny smak, nie tylko bez goryczki ciemnego piwa, ale z nutą słodyczy.
Redaktor nigdy nie był w stanie zaakceptować smaku ciemnego piwa, ale to danie wygląda naprawdę pysznie. Czy ktoś to zjadł i podzielił się „uczuciem po jedzeniu”!