Ułóż wołowinę, jagnięcinę, kurczaka lub owoce morza na szerokim, płytkim krążku z terakoty, na wierzchu z warzywami i różnymi marokańskimi przyprawami.3 najlepsze polecane afrykańskie miejsca z jedzeniem for you.
01 Tajin
Tagine to najsłynniejsza tradycyjna potrawa Maroka i obowiązkowa pozycja na wszelkiego rodzaju uroczystościach świątecznych.
Następnie gotowane na wolnym ogniu przez kilka godzin dania na parze były miękkie i pyszne, gorące i pyszne.
Jako rodzaj gulaszu, Tagine jest głęboko kochany przez Marokańczyków ze względu na jego cechy: różne składniki mogą zderzać się z różną magią: możesz zrobić garnek pachnącego żółtego duszonego kurczaka lub możesz zrobić egzotyczny garnek curry, smak jest w twoim ręce.
02 Kuskus
Kuskus jest tradycyjnym marokańskim pożywieniem, równoważnym naszemu ryżowi. Kuskus jest barwny i niepowtarzalny w smaku, spodnia warstwa mąki pszennej wchłania esencję potrawy i wygląda żółto-pomarańczowo.
Smakuje miękko i bogato, słodko i nie tłusto, a pachnący kuskus smakuje tak samo jak kantoński ryż claypot!
(1) Zupa z Soczewicy
Zupy marokańskie są pełne różnorodności, a smak zup przygotowywanych przez każdą rodzinę jest inny. Soczewica jest standardem w lokalnych biskwitach.
Jakby dodając gęsty zupowy skarb, cała miska zupy ma mocny smak kurczaka, a pod temperowaniem soczewicy nie sprawi, że ludzie poczują się zbyt tłusti i będą chcieli przestać!
(2) Pikantne sardynki
Maroko jest największym na świecie eksporterem sardynek, więc na ulicach spotkasz wielu sprzedawców sardynek. Smakuje jak sos Guilin chili.Kminek w proszku na sardynkach bardzo do niego dodaje.Mięso jest bardziej zdrewniałe, ale lepsze niż chrupiące!
Spacerując ulicami Maroka, nie zdziw się, jeśli zobaczysz w dłoni garść pikantnych sardynek.
W tym momencie wszystko, co musisz zrobić, to: zamówić też kilka sardynek!
(3) herbata miętowa
Herbata miętowa jest narodową herbatą Maroka, a miejscowi piją ją przez cały rok i z dumą nazywają ją „marokańską whisky”.
Zaparzana herbata ma zapach zarówno zielonej herbaty, jak i mięty, słodki i orzeźwiający smak. Filiżanka płukania przed posiłkami, filiżanka czystego smaku po posiłkach, herbata miętowa jest porównywalna do cukierków miętowych. Ponadto często dodaje się różę, goździki, jaśmin i inne przyprawy, aby zwiększyć bogactwo smaku.
03 Kenia
Jednym słowem Kenia jest jednym z lepiej rozwiniętych krajów Afryki.
Kuchnię kenijską można z grubsza podzielić na trzy części: wschodnie wybrzeże, centralną dolinę ryftową i zachodnie łąki.Kiedy przyjedziesz w różne regiony, zjesz różne rzeczy.
Wschodnie wybrzeże to świat owoców morza.
Kiedy przyjeżdżasz na wybrzeże Kenii, jak możesz nie spróbować owoców morza? Bufet nie musi być zbyt drogi, a można skosztować wszystkich owoców morza, które można znaleźć na dnie kenijskiego morza.
Większość grillowanych ryb to świeży okoń morski i afrykański karaś z jeziora, a większość z nich jest nadziewana świeżymi warzywami. Wypieczony wygląd jest przeciętny, ale smak jest super! Chrupiąca ryba z grilla, nawet kości można jeść bez rybiego zapachu!