Ogólnie rzecz biorąc, kuchnia latynoamerykańska i kuchnia chińska są zupełnie inne. Jeśli chodzi o składniki, zgodnie z lokalnymi zwyczajami, Ameryka Łacińska używa głównie kukurydzy, ziemniaków, fasoli, liści bananowca itp. Amerykańskie fast foody oraz słodkie i tłuste napoje/cukierki są dość popularne wśród młodych Latynosów.
Ze względu na etniczną fuzję, spowodowaną względami politycznymi i kulturowymi, kuchnia latynoamerykańska powoli dodawała elementy europejskie. Dlatego każda magiczna kraina zawiera kawiarnię Michelin w holu, a także najbardziej olśniewające etniczne jedzenie uliczne.
01 Asado Argentyńska Ameryce
Hablar de Argentina es hablar de carnes. Sus espectaculares carnes! Ta żyzna kraina w Argentynie, pod silnym wpływem kuchni włoskiej i banyan, jest rajem dla mięsożerców. Ponadczasowy argentyński grill podawany jest z wyjątkowym sosem chimichurri, dzięki czemu możesz być jak najbardziej w moim sercu. Potężny Argentyńczyk drużyna piłkarska jest tak samo potężna!
02 Pescado Chileno
Mówi się, że inspirowana jest wysoką kuchnią francuską, oprócz empanady, którą koniecznie trzeba zjeść, dostępne są wszelkiego rodzaju zupy z owoców morza pescados y mariscos.W zimie większość dań jest związana z „de cuchara”, czyli zupy wychodzą na wierzch, latem las comidas suelen ser más frescas y ligeras
03 Taco mexicano, de gran colorido y sabor
Kolorowy i wielowarstwowy talerz jest jednym z najlepszych, a meksykańskie jedzenie jest tak ostre, że byłoby niedopowiedzeniem powiedzieć, że ma una amplia differad de picantes.
Pulchne quesadilla (burritos z serem) i zachodnia wersja klusek ryżowych, Tamal, są trochę nieznane. Naleśniki z nadzieniem, wszechobecne awokado, ciężkie sosy pomidorowo-cebulowe i wszelkiego rodzaju wymyślne krety.
04 Indio Viejo Nikaraguense
To naród, który lubi mieszać i łączyć owoce i owoce morza. Indio Viejo, narodowa zupa, to standardowy latynoamerykański kwartet cebuli, czosnku, pomidora i chili, plus ciasto tortilla, smażona wołowina i kwaśny sok pomarańczowy.
05 Frijol Cubano
W porównaniu z innymi kuchniami latynoamerykańskimi, Kuba jest znacznie prostsza. Zjada więcej wieprzowiny. Grill jest często pieczony w całości, a następnie pokryty liśćmi bananowca. Jest to bardziej powszechne w życiu codziennym. Ryż lub chleb + Frijoles (zupa fasolowa) + słodkie Napij się, zjedz trochę niezbyt smaczne…
06 Bandeja Paisa Kolumbia
Poza aksamitną kawą i pięknymi pięknościami Kolumbia słynie również ze słynnych potraw! Z ryżem, fasolą, jajkami sadzonymi, wędzoną kiełbasą, suszoną wieprzowiną, smażonymi bananami i arepą oraz miską Ajiaco (zupa ziemniaczana z kurczakiem), oto sekretne przepisy, które przytyją~
07 Ceviche Peruano
Jedzenie peruwiańskie jest również najbardziej autentycznym jedzeniem, jakie kiedykolwiek jadłem. Ceviche to narodowe danie Peru.Smak umami łączy się z pisco sour, który nie jest zbyt mocny, ale nadal ma aromat, który naprawdę ma wrażenie świeżej morskiej bryzy.
Więc jakie jest twoje ulubione jedzenie latynoamerykańskie? Zostaw mi wiadomość!